Kunststof kozijnen

OFFERTE AANVRAGEN

Kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen worden gemaakt van PVC (polyvinylchloride). Dit is een goedkoop en makkelijk te bewerken materiaal dat vaak wordt toegepast als vervanger van hout of zelfs beton. PVC ontstaat door het samenvoegen van koolwaterstoffen. Het eindresultaat zijn kleine korrels of poeder, waar vervolgens onder andere kunststof kozijnen van worden gemaakt. Vaak wordt gedacht dat PVC slecht voor het milieu is, maar sinds 2006 zijn er strengere regels omtrent het bewerken van PVC. Er worden sindsdien organische en op tin gebaseerde stoffen gebruikt om PVC te maken, terwijl er voorheen loodhoudende stoffen voor werden gebruikt. 

Voordelen

Onderhoud

Het enige onderhoud dat een kunststof kozijn nodig heeft is een schoonmaakbeurt op zijn tijd. Reinig zowel de binnen- als de buitenkant van de kozijnen één of twee keer per jaar. Hierdoor voorkom je dat schurende of bijtende vuildeeltjes zich aan de kozijnen hechten en het oppervlak beschadigen. 

Kan kunststof verkleuren?

Dat is niet meer van deze tijd, dit kan wel gebeuren bij kunststof kozijnen waarin tijdens de productie weekmakers zijn gebruikt. Deze weekmakers kunnen verdampen door de zon en op die manier een verkleuring veroorzaken. Witte of licht gekleurde kunststof kozijnen zouden hierdoor na 7 tot 10 jaar kunnen vergelen of vergrijzen. U voorkomt dit door de kozijnen elk jaar te voorzien van een laagje autowas. Een meeste hedendaagse fabrikanten gebruiken geen weekmakers meer bij de productie van de profielen voor kunststof kozijnen. Deze moderne kunststof kozijnen, zoals de kozijnen van i-Kozijn verkleuren daardoor ook niet.